Ingen bebis ännu

Det var inte vattnet som gått men jag har läkt lite fostervatten, inget farligt och det kommer förmodligen göra så tills allting sätter igång på riktigt.
Nu är det bara fyra veckor kvar.. helt sjukt lite och jag längtar så mycket.
Tänker inte så mycket på förlossningen faktiskt.. jag kommer nog ta det mer som de kommer. Vad mer kan jag göra? Orkar inte oroa mig för något jag inte har en aning om.

I söndags så var det iaf min sista arbetsdag och det känns så härligt. Jag behöver få vila upp mig nu inför bebis och allt <3
Jag är i vecka 35+4 just nu och allting går bara bra. Min infektion är borta och bebis tjoar omkring där inne som vanligt..

Har inte så mycket att skriva, har ingen lust för den här bloggen längre.
Ingen ork för något typ.. ja vi får väl se vad som händer.




Hur vet man att vattnet gått?

Hur vet man att vattnet har gått?
För jag som "läker" då och då och det är bara klart, inga vita tjocka flytningar osv utan bara som .. ja vatten.
Hur fan vet jag att det är vattnet som gått?

Trött

Jag är så trött så det är hemskt.. känns FÖR JÄVLIGT att jobba den här veckan även om de är sista.
Har sovit så dåligt inatt, varmt och haft som en "strålande" smärta nedåt längs jumskarna och i ryggen. Har fortfarande ryggont som vanligt och sammandragningar då och då. Sammandragningarna gör inte ont men de är obehagligt när man går och så drar magen ihop sig så den blir alldellens toppig och rund..
Snälla bebis, stanna där inne. SNÄLLA!

Jag går iaf bara och väntar just nu.. väntar på att jobbet ska sluta och sen på att lillen ska komma.
Igår kväll hade jag panik också.. OM bebis har bestämt sig för att komma nu så har jag ju ingenting!
Ingen barnvagn, ingen bilbarnstol, inga blöjor.. och jag har inte ens börjat packa BB väskan än! Jag har ju kläder,napp,salvor, strumpor osv men guuud.
Är faktiskt väldigt arg för att Tobias åkt iväg.. det är så nära nu och fan vad som helst kan hända! Sen har jag fått infektion och allt. Just när man behöver dumhuvudet som mest.

Morr...

Infektion

Var hos läkaren idag och det visade sig att jag har en infektion i livmodern. Som tur är kom jag i tid och jag har fått medicin nu, men vi väntar fortfarande på ett till provsvar om det finns andra/mer bakterier och då kanske jag måste bli inlagd.. och jag har känt mig på att förlossningen kan starta för att en infektion kan sätta igång en förlossning.
Och det är ju fortfarande inte helt säkert att lillen stannar där inne.. Både min mamma, jag och Tobias tror att Harry kommer snart. Vi går som alla och väntar på det, min mamma har dessutom drömt att jag ropar på henne för det sätter igång.
Jag ber bara till gud att Tobias är här innan lillen kommer.. jag måste ha med mig honom.

Jag är rädd och ensam.. saknar min Tobias :/

Kan det vara nära?

Hej!

Jag är i vecka 37+6 och har börjat komma in i en period där det bara känns som om jag går och väntar på att förlossningen ska sätta igång. Jag undrar om det finns några tidiga tecken på att den stora dagen börjar att närma sig, förutom att slemproppen lossnar el vattnet går. Eller att värkarna börjar komma? Jag tycker mig känna förändringar i kroppen så som att jag är rastlös, speciellt på natten, har diareé, kissar jätte ofta, börjat få acne nu utan att ha haft någon under graviditeten, smärta i ljumskarna plus att jag är mer hungrig än vanligt. Kan detta vara tecken på att något är på gång inom snar framtid?



/Maya

Experten svarar:

Hej!

Ja, det är helt rätt att du går och väntar på att förlossningen ska sätta igång!  Det gör att man är beredd till ett förlossningsarbete. Man sover sämre för att vara lättväckt. Du nämner ju många bra små tecken själv, tarmarna blir påverkade.  Barnets huvud trycker på blåsan. Livmodern är värkbenägen och du är lite extra hungrig. Laddda inför förlossningen, det låter inte helt orimligt att du snart föder. Du har ju trots allt "bara" 4 veckor kvar av din beräknade graviditetslängd, inkl 2 veckor över tiden. De flesta föder inom 1 v före resp 1v efter beräknande datum.

 

OMG.. jag är typ nervös nu. För de senaste veckan har jag som känt på mig att det kommer hända något.. jag går som och "väntar". Precis som hon i brevet (hittade på growingpeople.se) så har jag ryggont, kissar hela tiden,sammandragningar äter ofta och det känns annorlunda när bebisen rör sig, sover dåligt och oroligt.. Jag har länge gått och trott att bebisen kommer komma tidigare men kan det verkligen vara så?

Vad tror ni? Kommer lillen snart eller är det bara inbillning? Kroppen kanske lurar mig..


Uppdatering

Nu blir det en liten uppdatering, har inte haft tid annars.
Mitt liv tas upp av att jobba och när jag väl är ledig passar jag på att vara ute i solen och umgås med familj och min stor älskling Tobias <3.

Allting går iaf bra med att jobba, min rygg har börjat tjorva bara och ibland låser det sig helt men det får jag stå ut med. Nästa vecka är min allra sista vecka att jobba, så otroligt skönt. Magen börjar bli så stor också och med ryggont kan jag nästan inte göra någonting.

Tobias har iaf åkt bort, låångt bort :(. Ända ner till Tidaholm.. snyft. Var med och sa hejdå på tågstationen, jag som är så känslig börja nästan gråta men jag höll mig- tills jag kom hem och såg en film med Jim carrey. Då börja jag gråta och sakna Tobias, haha.
Alltså vi båda två älskar Jim carrey osv så ja, då fatta jag hur länge min älskling ska vara borta.
I två hela veckor.. känner mig liten övergiven och ensam och sen orolig om de skulle hända något!! Tänk så startar förlossningen eller annat hemskt så är han inte i närheten, min värsta mardröm. Kan inte tänka mig att ha med någon annan på sjukhuset. Det är omöjligt för mig.
Men det är samtidigt bra att han passar på att göra saker innan lillen kommer, det tycker jag han förtjänar.
Fast folk säger hela tiden hur snäll jag är som lät honom åka iväg :P Och det håller jag väl med om ;)




Små fix

Jag har påbörjat min packningslista inför BB (kunde bara inte hålla mig, och det är faktiskt snart dags att börja små packa).

Det här har jag fått med hitils:

Id-kort
Pengar
Kläder- till alla
Hygienartiklar- tandborste,deo osv
Bindor
Hårsnodd/hårband
Hårborste
Våtservetter
Napp
Egen kudde
Blöjor
Kamera
Mobil/laddare
Bilbarnstol
Babyfilt
"Mat"/dryck
Tidningar/"Spel"
Amningsbh

Någon som kommer på något jag glömt eller ska lägga till?
Funderar på att skriva ett förlossningsbrev också.. men vet inte riktigt vad jag ska skriva. Känns som att de redan ska veta allt, men jag tror jag o Tobias skriver det tsm.

Det vi saknar nu till bebis som jag ska köpa till veckan är: Blöjor,napp,kläder, amningsbh och så lite olika "krämer" och sånt från apoteket. Sen självklart bilbarnstol och vagn.

Kan inte fatta att jag är i vecka 34 nu!! Herregud.. det är ju hur stort som helst och ärligt, min mage har blivit hur stor som helst på bara några dagar. Nog för att jag är liten jämfört med andra men för oss som känner mig är jag enorm :)
Längtar allt mer efter våran bebis! Kan inte bärga mig, jag hoppas han väljer att komma lite tidigare. Ungefär vecka 38. Skulle inte göra mig någonting alls <3

Big mamma

Min mage har seriöst växt på bara några dagar! Den är HUR stor som helst, men glad är jag över att jag bara är rund över magen. Har inte gått upp i vikt någon annanstans :)
Har dock bristningar på rumpan.. -.- Ursäkta, men vem fan får det? :O Usch, när jag såg det börja jag grina och sprang till mamma. Haha, men kanske bättre där än magen?

Så här såg magen ut för några dagar sen:



Och nu så här:




Helt sjukt.. ni kanske inte ser skillnad men det gör vi iaf ;)
Ja, bebisen ligger fortfarande med huvudet nedåt och sparkar i mina revben. Tappade andan tre gånger igår och är jätte öm. Men det gör inget, bebis har skrämt oss så många gånger så är glad varje gång jag känner sparkar- Även om det är mitt på revbenen.

Har även kanske fått en lägenhet nu också!! Vi ligger etta och jag HOPPAS av hela mitt hjärta att vi får den. Vi behöver verkligen den här lägenheten och inflyttning är i oktober- perfekt!
Så håll tummarna för mig och Tobias nu, vi behöver det här!!


Här ska bebis sova <3


Vi börjar få ihop lite kläder nu iaf till lill älskling

RSS 2.0