Orkar inte

Orkar inte skriva någonting idag så bjuder på några bilder ist :P

Våran gran





Dag 6- min dag

Min dag idag har inte varit händelserik!
Sov till tio ungefär.. steg upp med Harry och åt lite. Vi lekte och tittade på granen, sen somnade han igen och jag väckte Tobias. Vi låg i sängen och halvsov.. sen har det varit lite tjorv med socialen så vi for dit och bråka lite, åkte till max och köpte med mat.
Vi är så lata jag vet! Men det blev iaf maxmat och just nu spelar Tobias dator och jag sitter här- ska se på svenska hollywood fruar, men sen ska jag & T mysa! :D

Här är bilder på mig och Tobias :D







Så snygga vi är! ;)
Ciao

Tänkte passa på..

... att skriva ett inlägg nu när Harry ligger nöjd brevid mig :).
Just nu lyssnar vi på julmusik och vi sjungar! Harry sjunger med på sitt eget vis, han tycket det är jätte roligt.
Min lilla Harry <3.

Idag har vi inte gjort någonting alls.. bara varit hemma och typ sovit! Vi alla tre har varit trötta idag.
Imorgon kanske vi tar en tripp in till stan och köper lite julklappar- längesen jag var på stan :).

Ska skriva om dag sex sen men det blir när Harry sover- tog bilder på mig och Tobias igår också! Wow, första bilderna på mig och Tobias tsm fast vi varit tsm i snart två år :P. Hehe, så kan det bli.

Skriver senare då! :D




Dag 5- vad är kärlek?

Ja.. vad är kärlek? Det finns ju så många olika kärlekar och alla känns olika!

Kärlek för en tröja tex är när man tycker att man är snygg i den, den är bekväm och man vill alltid ha på sig den!
Men kärleken för ens pojkvän är när man inte kan tänka sig någon annan i ens liv, man får fjärilar i magen när man ska träffas, man känner fortfarande samma il i kroppen när man kysser varandra som i början av förhållandet och man har fortfarande ROLIGT tillsammans!
Tobias är min bästa vän- berättar allt för honom. Får fortfarande fjärilar i magen när vi ska träffas och blir nervös. Pirrar i mig när han tar på mig och vi har jätte roligt tsm.. om folk visste hur vi flamsade omkring här hemma ibland.. haha, ni skulle tycka vi var jätte cp :).

Men åter till ämnet.. kärleken är konstig och komplicerad. Den gör ont och sårar, men den är också underbar och gör en så lycklig så det finns inge annat i världen. Man kan inte leva utan den och som med allt är den både bra och dålig.. men mest bra om kärleken är med rätt person.

Det finns inge bra sätt att beskriva kärleken på, det här var ju bara mina tankar <3

Snyggaste bloggen?

Ja som ni kanske ser är min blogg helt annorlunda nu och det är tack vare Alina!
Min söta och underbara barndomsvän <3. Hennes blogg är: alinadearjagdet.blogg.se - kika in där!

Skrev aldrig mer igår eftersom bloggen var under konstruktion- helt perfekt blev den tycker jag :).
Är jätte nöjd och nu vill jag skriva!!

Idag är det första advent.. kan ni fatta? Nu är det för fan december, härligt! :)
Är det inte idag det är skyltsöndag typ? Jag kommer inte ihåg men om det är det så suger det!!! Tobias jobbar ju.. :(. jaja, vi får väl gå som en familj nästa jul då.
Ska köpa julklapp åt Tobias också till veckan och dessutom gå och klippa mig! Det behövs.. så less på mitt tråk hår! Men nu ska det bli ändring :)

Tog några kort igår på vårat fina julpyntade hem så ska lägga in dom ikväll så får ni inte bara se våran lägenhet utan också hur mysigt det är! :)
Men halv tre ska jag och Harry på adventsfika hemma hos mina föräldrar- det blir mysigt! :)
Ska verkligen försöka skriva om dag 5 också, lovar.

Hörs sen

Alina skriver

Hej allesammans ! 
Nu är det Alina som skriver. Det är jag som har fixat Amandas header.
Vill bara säga att jag snart kommer fixa till färger och annat på hennes blogg,så det kommer se ännu bättre ut sen!
Håll utkik antar ja. ;)



SKIT DAG

Igår var det en riktigt jävla piss dag. Allting som kan gå fel gick fel... vi var inte hemma fören halv åtta på kvällen och vi åkte iväg vid halv tolv.
Orkar inte skriva allt som hände men var så less till slut att jag bröt ihop.. efter en liten paus hos mina föräldrar åkte vi äntligen iväg och handlade- som var målet från början.
Vi handlade mat och massa julgrejer! Det var jätte mysigt och roligt :).
Så ni har vi pyntat lägenheten, måste bara köpa gardiner och lite små prylar- men det blir efter att räkningarna betalats.

Idag kom min föräldrar och tog lilla Harry ut en stund. Det var skönt, jag städade lite och Tobias kom hem på lunchen så vi han mysa lite.
Snart ska jag börja laga mat- blir pepparbiff som legat i marinad med potatisklyftor och sås.
MUMS!

Ha det bra ikväll- skriver om dag 5 senare.

Dag 4 och läkarbesöket med Harry

Vi börjar med läkarbesöket då :).
Det gick faktiskt bra! Eftersom bebisar har en outvecklad mag mun så är det förmodligen den som inte riktigt stänger sig helt och därför kräks han så mycket. Jag ska börja ge honom lite gröt och göra hans "mjölk" tjockare så kommer det inte upp lika lätt.
Blev så lättat eftersom jag förväntade mig det värsta- min gull pojke <3.

Just nu ligger Harry i sängen och pratar för sig själv, men jag tänker inte gå dit fören han skriker. Han måste förstå att det är läggdags nu och inte tid att leka.. nog för att man har svårt att hålla sig <3. Han är ju SÅ jäkla underbar <3

Imorgon ska vi fara och storhandla!! Vi behöver verkligen mat och julgrejer- sen ska vi betala alla räkningar också så har vi det ur världen. ¨Så får vi se hur mycket pengar som blir över sen :)

Min klänning som jag ska ha på dopet kom idag också!! Den 5 december är det ju dop och gud vad roligt :). Kommer bli så trevligt- då kommer även mina kusiner upp hit så det blir ett extra bra plus!

Dag fyra- det här åt jag idag:

Köttbullar och mos till lunch.. sen lite choklad under dagen och till middag tacos hos mina föräldrar och nu äter jag en glass.
Inte så mycket men det var iaf det :)

Läkaren

Idag blir det att åka till läkaren med Harry.
Och jag kommer KRÄVA att dom kollar vad det är som gör att han mår så illa hela tiden och kräks! Och om de trotsar mina uppmaningar får jag väl helt enkelt åka på akuten med honom- tills någon lyssnar för det här är inte normalt.

Är så orolig också.. får för mig massa hemskheter om att det skulle vara magcancer eller annat hemskt. Och tänk så ignorerar dom mig och sen när man väl upptäcker att något är fel så är det försent?
Jaa.. man får verkligen konstiga och jobbiga tankar när det handlar om någon man själv skulle dö för.

Om det händer dig något vet jag inte vad jag gör <3

Tänk att han legat i min mage!! Helt sjukt

Dag 3- mina föräldrar

Mina föräldrar heter Anna-Karin och Thorben, och dom är världens bästa föräldrar!!
Min mamma är 46 och min pappa är 45 och dom bor i ett hus på örnäset.

Min pappa är från Danmark och flyttade hit när han var 21 år gammal och har bott här sen dess. Hans pappa är död och hans mamma har han ingen kontakt med, så jag känner inte min farmor eller farfar, har heller aldrig träffat dom.
Min pappa jobbar inom hemtjänsten och han passar perfekt för det! Han är otroligt social och trevlig och alla gillar min pappa, även ungdomar. Han är väldigt lätt att prata med och han förstår mycket mer än vad man tror.
Min pappa är inte alltid perfekt men ofta är han <3.

Min mamma är uppvuxen här i norrbotten, i boden med sin mamma & pappa och alla sina syskon.
Mamma flyttade dock hemifrån när hon var 18 och flyttade då till sthlm, där bodde hon många år och var även där hon träffade pappa :).
Min mamma jobbar på ett stödboende men är egentligen utbildad sköterska. Sjukhuset här i Luleå är dock ganska långt borta (30 min bilresa) och mamma orkade inte pendla mer så hon började jobba på stödboende ist.
Min mamma är otroligt intelligent och generös! Hon ger hellre saker till andra än köper åt sig själv och har ALLTID sett till att jag och min syster har fått vad vi vill- tyvärr resluterat i att vi är ganska bortskämda ;)

Mina föräldrar är helt underbara, har alltid funnits där för mig och jag älskar dom såå mycket.
Stöttar mig i allt och är så tacksam för att jag har dom <3

Svar till E

Frågan var: Vill du förlova dig med Tobias och tror du att ni kommer göra det?

Självklart vill jag gifta mig med Tobias! Nästan så jag bara går och väntar på att han ska fråga mig. .? ;)
Nej men allvarligt, jag ser som sagt Tobias som mitt allt och självklart vill jag att vi gifter oss någon dag!
(Förlova för mig är ett steg till att gifta sig. Enligt mig så är man förlovad i 2-3 år och sen gifter man sig. Är också väldigt gammaldags och tycker att det är killen som ska fria!)

Dag 2- min första kärlek

Min första kärlek var Tony. Han var min första riktiga pojkvän och vi var tsm i över ett år men han gjorde mig mycket illa- på många sätt, så om vi ska prata om riktig kärlek, då är Tobias min första och riktiga kärlek. Jag har aldrig aldrig älskat någon som Tobias.
Vårat förhållande har varit väldigt upp & ner men vi är ju fortfarande med varandra- eller hur? Vi passar perfekt ihop och älskar varandra otroligt mycket.
Vi har samma tankar, gillar samma säker och ibland tänker vi på exakt samma sak- utan att ha pratat om det ämnet innan.
Tobias är helt underbar och mitt allt. Går inte att tänka mig ett liv utan honom.. för mig finns bara Tobias <3

(Finns inga bilder på mig och Tobias tsm så blir en bild på ett hjärta ist :). Och snart har vi varit tsm i två år! Tiden går sjukt fort :o)


Dag 1- utmaningen

Amanda heter jag och är 18 år gammal. Bor ihop med min pojkvän Tobias som är 19 och våran lilla son på 3 månader, han heter Harry efter min morfar som dog när jag var 5.
Just nu bor vi på Hertsön i Luleå, uppe i norrland, i en tvåa. Vi trivs jätte bra men vårat mål är ju självklart att skaffa fler barn och bo i ett hus.

Min uppväxt har faktiskt varit ganska bra men i 12-13 års åldern började jag må riktigt dåligt- av flera anledningar men det tänker jag inte nämna här.
När jag var 15 började jag skära mig och gick ner i vikt osv- samt försöka ta livet av mig.
Mitt liv var alltså ganska upp & ner under en period i mitt liv men det blev bättre då jag träffade Tobias.
Visst, skolan hade fuckat upp sig och ingen ville veta av mig för folk kan inte hantera när någon mår dåligt- and i don´t blame them, men jag hade ju iaf Tobias.
Vi var inte tsm från en början- vi var faktiskt (helt ärligt) kk. Japp, det är sant men ju mer vi pratade med varandra så kom känslorna smygandes på och så blev vi tsm.

Som det är just nu med skolan, så har jag bara gått klart ettan i gymnasiet. Eftersom jag första året försökte ta livet av mig och var deprimerad och sen i november 2009 när jag skulle gå om ettan igen blev jag gravid och min graviditet har inte varit lyckad! Var sjuk nästan hela graviditeten, gick ner i vikt osv. Så det blev ju också fuckt.
Är planerat att jag ska börja tvåan till hösten men jag tror jag ska gå om ettan IGEN för att verkligen få allting rätt nu.
Jag vill kunna ge Harry allt han förtjänar.

Harry är det absolut bästa som hänt mig, han är mitt ALLT. Men jag skaffade verkligen inte Harry för att jag trodde han skulle rädda mig eller något, absolut inte.
Har gjort en abort en gång och fått missfall en gång och sen blev jag gravid med Harry då. När jag gjorde aborten var det rätt beslut för den tiden i mitt liv. Jag skar mig och mådde dåligt, vad skulle jag göra? Sitta med rakblad i ena handen och en bebis i andra? Och missfall kan jag ju inte göra så mycket åt.

Vet inte riktigt mer vad jag ska skriva.. om ni har några frågor får ni absolut fråga på!
Jag svarar alltid ärligt.


Min fina Harry

Åh vad min bebis är underbar! Inte klokt hur mycket jag älskar honom.. så underbart att se honom göra sina framsteg och prova på ny mat osv.
Har börjat ge honom lite smått mango puré och banan&äpple puré, först visst han inte alls vad han skulle tycka om det.. men nu gillar han det :). Han är så söt när han ska försöka äta för han förstår inte riktigt ännu hur man äter med sked ;)
Min lilla älskling <3

Det börjar faktiskt gå framåt med Harrys kräkningar osv nu.. nu spyr han inte mer och äter faktiskt ganska mycket! Tror han tar igen allt det han missat när han kräktes :)

Längtar tills jag och Tobias får pengar!! Då ska vi storhandla + massa julgrejer! Måste ju pynta lägenheten-med massa grejer. Harrys första jul,gud så spännande. Jag själv är helt tokig i julen så Harry kommer nog också bli det,HOPPAS! :D

Måste försöka få min snutt att sova nu.
Kram

Tråkiga nyheter

Idag var vi på bvc för 3 månaders kontrollen och det gick ju faktiskt inte så där jätte bra :/.
Harry äter nästan ingenting och kräks- hela tiden. Så han hade knappt gått upp 200 gram och det är över en månad sen vi var där sist! Och han sover otroligt mycket också.. så Lotta (bvc sköterskan) ringde till sunderbyn sjukhus och pratade med en läkare där.
Först var det på tal om att vi skulle få åka in nu idag men eftersom han ändå är så pass pigg när han väl är vaken skulle vi avvakta. Så om två veckor igen ska vi till Lotta och kolla om han gått upp i vikt eller om det ligger på samma.
Är lite orolig för min  älskling.. har velat ringa hela veckan för att få komma tidigare till bvc för det känns verkligen som att något är fel. Men vi får se, och jag ber till gud att det blir bättre.
Utan dig Harry är jag ingenting. Om det händer dig något går jag under- jag orkar inte leva utan dig <3

Utmaning

♥ Dag 1 – Presentera mig själv. 
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.
Jag börjar med dag ett senare idag :)

Ny kategori?

Funderar på att ha ännu en ny kategori där jag skriver vad jag äter och hur min viktnedgång går.. inte för eran skull utan kanske mest för min egen?
Måste verkligen sluta äta skit.. är helt tokig i godis och mat osv. Men vill verkligen inte gå upp mer nu.. tänkte att jag kanske blir sporrad om jag skriver det här på boggen. Då kommer jag inte undan liksom ;)
vad tycker ni?

Bilder

Tänkte lägga ut lite bilder från umeå resan :D
Mina två fina älsklingar <3
Idag gick jag på en promenad! Var dock bara en halvtimme men ändå. Måste sluta äta skit nu och röra på mig men det är svårt när man bara sitter hemma.. har som inget annat att göra :/.
jaja, jag får vara bestämd bara men nöjd med min kropp kommer jag nog aldrig bli!

Harry 3 månader!

Idag är lilla Harry 3 månader! Min stora kille <3.
Tiden går så fort, känns nästan som att det var nyss jag låg på bb och fick upp honom på mitt bröst.
Det Harry har lärt si hittills är att: "prata"- han använder både höga och mörka toner, så gulligt när han svarar en när man pratar, han räcker ut tungan om man gör det åt honom, han får tag i saker och fattar hur man får figurerna i hans babygym att röra sig, han har vänt sig en gång från rygg till mage- men oftast blir det från mage till rygg ;), han ler och skrattar till ibland när man gör olika ljud och han har blivit stadig i nacken.
Min duktiga kille, så stolt!! :)
Idag blir det att ta en promenad och bara vara, Tobias ska jobba så det blir bara jag och lillen hemma.
Imorgon ska Harry på bvc och få vaccin!! Blir nog Tobias som får hålla i honom då för jag själv tycker det är så hemskt.
Nu ska jag gå till min lilla son
Kram

Onsdag

Pratade nyss med min kära vän Alina-http://alinadearjagde.blogg.se/- och hon ska fixa till min bloggdesgin!
Då kanske lusten kommer för att blogga igen, världens bästa!
Så tack Alina och läsa hennes blogg på http://alinadearjagde.blogg.se/

Läsare

Verkar som att jag har några läsare iaf.. så funderar på att börja skriva igen.
Eller vad tycker ni?

The end

Nej, nu lägger jag ner den här bloggen :).
Ingen som läser ändå och då orkar jag inte!
Så peace

Underbara Harry

Har en väldigt nöjd bebis brevid mig som försöker allt i sin lilla makt att slå sina figurer som hänger ovanför babysittern! Och han lyckas väldigt väl :)
Blir så stolt över min lilla bebis.. bara två månder och utvecklas så mycket och snabbt på så lite tid? Herregud han har levt i ynka två månader och kan jätte mycket redan.
Han är så söt, han är så koncentrerad att han dreglar jääätte mycket. Mammas prins <3.

Oj, nu blev han otålig.
Skriver mer senare! ;)

Fan vad tråkigt

Blir nästan chokad över hur tråkigt en människa kan ha egentligen... nästan så jag bara börjar skriva svammel?

Nej, men allvarligt nu. Orkar typ seriöst inte ha olika kategorier i min blogg, inte FAN kommer jag ihåg att ändra det ändå när jag skriver. Det är ju ändå bara samma skit ändå :P. Och jag är inte så jävla seriös med den här bloggen. Ingen som läser den ändå sååå känns LITE onödigt.

Bla bla bla.. nu skriver jag massa ordbajs igen för jag har absolut inget att göra typ.
Är trött men ändå inte.. vill typ, ja jag vet inte. Knulla? Äta? Sova? Allt på en och samma gång hade faktiskt varit nice, haha!

Nej... god natt era små korvar <3.
PUSS!

??

Vaart FAN har jag lagt våpra hyrfilmer? Helt jävla otroligt att jag lyckas bära iväg dom och sen inte minns vart?

Baaajs..

Dagens mening "Nej sluta nu, nu går vi hem, äter chips, ser film och pullar!"

 LOL

Snutten pratar

Jag och lill Harry ligger här i sängen och han pratar så himla mycket! Jätte mysigt :D. Han har aldrig pratat så här mycket, jag undrar vad han säger..

Idag var vi ute en sväng. Små barnen lekte på busplaneten medans jag, Helena och Elin (min syster) tittade i affärer och fikade.
Åt någon chokladkaka som hette "holländs chokladkaka", svinigt jävla god var den iaf. Värt 45 spänn.. nästan ;).
Lilla Harry behöver lite nya kläder men de hade inget fint här så det får bli i Luleå, då dessutom pappa betalar <3.
Något som är JÄVLIGT typiskt är att det är massa snö i luleå och jag är här :(. Självklart ska snön jag tjatat om komma när jag åker iväg.. suck. Kommer säkerligen vara borta när vi kommer hem också :s.
Älskar snön och julen!! Så himla underbart.. längtar som tusan.
Och snart är det dop dessutom! Längtar men är nervös också.. jag vet inte alls hur något sådant går till.
Men det ordnar sig, har ju mina älskade föräldrar <3.

Nej, nu måste jag försöka få min snutt att sova.

Saknar dig, min älskade Tobias. Du är mitt allt, glöm aldrig det <3.

Helg

Nu är det helg och jag börjar få rätt så bra ordning i lägenheten nu.
I onsdags var jag och Tobias till IKEA och handlade saker till lägenheten :). Vi köpte ett skrivbord,hylla och massa massa ljus! Älskar att ha levande ljus och det är billigt och fina ljus på IKEA så jag passade på då dessutom Tobias betalade- Tack älskling <3.

För tillfället är jag i Umeå hos mina älskade kusiner. Dom ville så klart träffa lill Harry, så nu är vi här och har trevligt :).
Saknar dock hem rätt mycket, speciellt efter min Tobias. Har ju vant mig vid att ha honom sovandes brevid mig.. hur ska den här natten gå? <3

Imorgon ska vi nog ta en sväng in till stan (inte för att jag har pengar men ändå) och bara glo. Så att vi har någonting att göra iaf :).

Ska ta bilder på lägenheten också och lägga upp här så får nu se.. vet ju att det är det ni väntar på ;).
God natt era korvbollar, sov gott.


Lägenheten

Hejsan hoppsan!!
Just nu sitter jag i min lägenheten.. fattar ingenting. Jaha, så vi ska bo här nu alltså? Ska det vara så här tyst,måste jag laga mat själv nu och börja ta med Harry på toaletten?
Svar: Ja.
Underbart men skit sorgligt på samma gång.. fan kommer sakna min galna familj. Saknar dom redan nu. De har hjälpt mig så mycket och vet inte alls hur jag ska visa hur tacksam jag är.
Dom är verkligen underbara super föräldrar <3.
Syrran och brorsan kommer jag sakna med.. tråkigt att inte ha någon att be om råd längre och jag och lillbrorsan är jätte nära varandra ju.. han är egentligen som mitt första barn. Lillgubben :(

Jaja.. har iaf fått iordning köket någorlunda bra!
Imorgon är det nya tag och då blir det att packa upp alla lådor, sätta upp hyllor och alla små prydnadssaker.
Fatta mycket småskit man har/behöver alltså.. sånt som man bara tar för givet när man bor hemma. Men det är SJUKT mycket som ska med. Det kommer ni få se när ni själva flyttar, och ni som redan flyttat vet vad jag pratar om.

Ingen tv har man heller.. idioterna på com hem har ju klantat sig så det är bara datorn jag har. SKIT TRÅKIGT. Haha, jaja det ordnar sig det med :).

Fan, saknar min family <3
God natt

RSS 2.0